Een vaste onderhoudspartner voor HMC

Een vaste onderhoudspartner voor HMC

7-03-2024

Dankzij een samenwerking met onderhoudspartner ULC wordt het onderhoud van de installaties in HMC simpeler en beter geregeld. Het contract hiervoor is op 7 maart getekend.

 

HMC beschikt over veel installaties die onderhoud nodig hebben om te zorgen dat het niet kapot gaat, maar ook om het te repareren als dat wel zo is. Voor het beheer en onderhoud van de installaties, had HMC tot voor kort meer dan 200 onderhoudscontracten met 86 verschillende leveranciers voor de drie verschillende locaties. Denk aan een apart contract voor een leverancier voor de elektrische deuren, de luchtbehandelingsinstallatie of de koeling of cv.

 

Dat kon makkelijker en overzichtelijker. Dankzij de samenwerking met ULC wordt het merendeel van de contracten voor het beheer en onderhoud bij dit landelijke installatiebedrijf ondergebracht. Een team van vaste medewerkers van ULC wordt voor HMC fulltime ingezet op het onderhoud waar specifieke behoefte en/of expertise voor nodig is en waar steeds moeilijker technische mensen voor te vinden zijn. ULC doet het onderhoud ook voor andere ziekenhuizen. Voor het dagelijkse onderhoud, de zogenaamde eerste lijnservice bij storingen in HMC, maar ook het vervangen van een defecte lamp, het maaien van het gras of een kapotte deur, blijven de collega’s van Service & Huisvesting het onderhoud verzorgen.

 

Martijn Wiesenekker, lid raad van bestuur, tekende het contract namens HMC en is blij met de nieuwe samenwerking: “Voor complex onderhoud aan onze installaties hebben we steeds specifiekere kennis nodig, en die is voor alle ziekenhuizen steeds moeilijker te vinden. Door deze samenwerking hebben we veel meer overzicht en kunnen we zorgen dat onze installaties onderhouden blijven door vakkundige mensen.”

 

Namens ULC tekende directeur Martin Koelewijn. “Wij zijn blij met het vertrouwen van het HMC. Het HMC kan rekenen op onze inzet en expertise op het gebied van onderhoud en beheer in de gezondheidszorg.”