ULC

Vertelt over het bedrijf

Over ons

ULC is in Nederland dé installatiespecialist in de gezondheidszorg. Met ongeveer driehonderd elektrotechnisch en werktuigbouwkundig specialisten kunnen wij technische projecten realiseren en technische installaties onderhouden. We kunnen opdrachtgevers bijstaan in de complete levenscyclus van zorgvastgoed. Voor projecten buiten de zorg doen wij graag een beroep op ons zusterbedrijf Bectro.

Historie

Van loodgieter tot allround technisch partner in de gezondheidszorg

ULC is in 1923 gestart als loodgietersbedrijf in de werfkelder van een grachtenpand aan de Oudegracht in hartje Utrecht. De werkzaamheden bestonden destijds uit ambachtelijk loodgieterswerk op daken van woningen, kerken en scholen in de binnenstad. De windvaan die op de torenspits van de Jacobikerk prijkt herinnert nog aan deze begindagen.

In de roerige jaren 20 en 30, die gekenmerkt werden door massawerkloosheid, legde oprichter A.J. Oostveen een solide basis voor de onderneming. In 1974 kreeg ULC in het Franciscus Gasthuis te Rotterdam het eerste ziekenhuisproject in opdracht.

Sinds 2019 staat Toon Oostveen, de kleinzoon van de oprichter, aan het roer van ULC. Na 100 jaar is ULC nog steeds een familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot dé landelijke installatiespecialist in de gezondheidszorg.

Zorgt voor kwaliteit

Zorgt voor meer informatie

Wilt u graag wat meer informatie? Of wilt u graag iemand van ons spreken? Dan bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen.