Erasmus MC

Erasmus MC sluit beheer- en onderhoudsovereenkomst met BAM en ULC

14-11-2019

Erasmus MC heeft na een EMVI-aanbesteding de onderhoudscombinatie Erasmus MC geselecteerd voor het integraal beheer en onderhoud van het Erasmus MC in Rotterdam. Het duurzaam gebouwde ziekenhuiscomplex heeft een vloeroppervlak van 230.000 m2 en kent veel bedrijfskritische installaties die 24/7 operationeel dienen te zijn. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en gaat in per 1 januari 2020. Op 13 november 2019 ondertekenden de betrokken partijen de overeenkomst.

Onderhoudscombinatie Erasmus MC is een samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek – Regio Zuidwest en ULC Groep. Voor dit beheer- en onderhoudscontract verlengen zijn hun eerdere samenwerking voor Erasmus MC. BAM en ULC hebben in 2009 gezamenlijk de technische installaties in de nieuwbouw gerealiseerd. De onderhoudscombinatie Erasmus MC is tot 2030 verantwoordelijk voor zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties.

 

Een duurzame samenwerking

Tijdens de looptijd van deze overeenkomst dragen partijen samen zorg voor een omgeving waarin patiënten, bezoekers en medewerkers zich prettig voelen. Het Erasmus MC streeft er naar om alle gebouwen de komende jaren op BREEAM-NL niveau ‘Outstanding’ te brengen. Met duurzaam onderhoud en innovatieve oplossingen levert de onderhoudscombinatie EMC een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Erasmus MC. De onderhoudscombinatie besteedt in de projecten en programma’s veel aandacht aan commissioning. Dit leidt tot betere kwaliteit, lagere kosten en een lagere milieu-impact. Daarnaast stellen zij BREEAM-experts beschikbaar die het ziekenhuis voorzien van advies en begeleiden in het proces.

 

Over Erasmus MC

Het Erasmus MC is één organisatie met één identiteit. Alle onderdelen van het Erasmus MC presenteren zich met één naam, één logo en één huisstijl. Het hele aanbod van de geneeskunde komt hier samen. Binnen de Erasmus MC-organisatie zijn er twee submerken: Erasmus MC-Sophia en Erasmus MC Kanker Instituut. Beide organisatieonderdelen staan voor gespecialiseerde terreinen met een eigen bekendheid in de universitaire gezondheidszorg.