Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar

Noordwest ziekenhuisgroep contracteert bouwpartijen nieuwbouw fase 1 Alkmaar

10-10-2022

Op 6 oktober ondertekenden Noordwest Ziekenhuisgroep, ULC Installatietechniek en MedicomZes de uitvoeringsovereenkomst voor nieuwbouw fase 1 op Noordwest locatie Alkmaar.

 

Dit betekent dat de realisatie van het nieuwe ziekenhuisgebouw gaat starten. De nieuwbouw met een omvang van 35.000 m² bestaat uit de ‘acute as’ met o.a. operatiekamers, spoedplein met SEH, intensive care en verpleegafdelingen voor complexe zorg. Daaronder komt een ondergrondse parkeergarage.

 

Historische mijlpaal

Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur, tijdens de ondertekening: “Dit is een geweldige mijlpaal voor Noordwest en de inwoners van onze regio. Na jaren van planvorming gaan we de nieuwe acute as nu écht bouwen. We zijn enorm trots op alle betrokkenen en de bouwpartijen die vandaag aan tafel zitten. Zeker in deze tijd, met onzekerheden in de wereld, zijn we tot een waardevolle samenwerking gekomen.”

 

Planning

Afgelopen maanden is op het ziekenhuisterrein de bouwkuip aangelegd door bouwbedrijf K_Dekker. Deze werkzaamheden worden eind oktober afgerond. Daarna starten ULC Installatietechniek, MedicomZes en KONE (gecontracteerd voor de liften in het nieuwe gebouw) met de eerste werkzaamheden van de nieuwbouw. Naar verwachting wordt de nieuwe acute as in de zomer van 2025 opgeleverd door de aannemer.

 

Toekomstbestendige zorg

Noordwest gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwbouwen. Dat is nodig, want zo houden we onze zorg toekomstbestendig. De landelijke trend is dat de zorgvraag stijgt en het aantal beschikbare zorgprofessionals fors afneemt. Onze allergrootste uitdaging is dan ook: meer zorg bieden aan meer patiënten, met minder mensen. Met behoud van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Daarom bouwt Noordwest aan de toekomst. Dat doen we letterlijk met de vernieuwbouw in Den Helder en Alkmaar. Door met patiënten in gesprek te gaan; wat zijn hun wensen? Met digitalisering: in het ziekenhuis en voor patiënten thuis, met behoud van de persoonlijke aandacht die zij van ons gewend zijn. En samen met zorgpartners in de regio.

 

Zie voor meer informatie: www.noordwestbouwt.nl

 

Ondertekening uitvoeringsovereenkomst. Vlnr: Edwin Hovius (ULC Installatietechniek), Albert Bok (MedicomZes), Jurgen Sernee (Noordwest Ziekenhuisgroep), Wim Koster (KONE).