Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar

Noordwest ziekenhuisgroep selecteert ULC en MedicomZes voor nieuwbouw fase 1

24-05-2022

Noordwest Ziekenhuisgroep selecteert voor de realisatie van nieuwbouw fase 1 op haar locatie in Alkmaar ULC Installatietechniek en MedicomZes.

ULC Installatietechniek verzorgt de aanleg van alle installaties. MedicomZes is verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden en coördinatie.  Peter Geerlings, projectdirecteur nieuwbouw Noordwest Ziekenhuisgroep: “Het komt in deze turbulente tijd, die grote impact heeft op de markt, aan op vertrouwen. Dat is de basis van de samenwerking die we als partijen uitspreken voor de realisatie van dit mooie project.”

 

Start werkzaamheden

De bouwtekeningen worden nu eerst verder in gezamenlijkheid afgestemd door de geselecteerde aannemers en Noordwest als opdrachtgever. Vervolgens zal, na de gebruikelijke besluitvorming, het uitvoeringscontract ondertekent worden. Daarna starten de werkzaamheden voor het nieuwe ziekenhuisgebouw in navolging van de bouwkuip die momenteel wordt aangelegd.

 

Nieuwbouw fase 1

Noordwest Ziekenhuisgroep gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwbouwen. In de nieuwbouw fase 1 bevindt zich de ‘acute as’ met de operatiekamers en verpleegafdelingen voor complexe zorg, het spoedplein met o.a. spoedeisende hulp en de intensive care. Onder het gebouw komt een ondergrondse parkeergarage.

 

Zie voor meer informatie: www.noordwestbouwt.nl