Maasstad ziekenhuis

Start realisatie project Maasstad ziekenhuis Rotterdam

16-05-2022

In het Maasstad ziekenhuis wordt de zorg van pasgeborene, moeder en partner anders ingericht; namelijk het gezin zoveel mogelijk bij elkaar laten blijven (Familycentered-Care). Om deze zorg te bieden worden er gezinskamers gerealiseerd. Dit vraagt naast de verbouwing op de afdeling neonatologie ook aanpassingen op de kraamafdeling  en de Magistraal.

 

Betrokken partijen

ULC Installatietechniek en Kuijpers hebben een VOF gevormd en samen zijn wij verantwoordelijk voor het in bouwteam ontwerpen en realiseren van alle werktuigbouwkundige, elektrotechnische en bouwkundige werkzaamheden.

 

Planning

We zijn in mei gestart met de realisatie van de Magistraal en de kraamkamers. Dit deel is volgens planning begin juli gereed. Aansluitend zal, na de uithuizing van de afdeling door het ziekenhuis, de neonatologie volgens hetzelfde concept worden verbouwd. Dit betreft totaal 14 familiekamers en diverse ondersteunende ruimtes. Verwachting is dat de nieuwe Neonatologie afdeling begin 2023 in gebruik genomen wordt.

 

Op 6 mei is de verbouwing officieel afgetrapt en heeft de teammanger van het Maasstad ziekenhuis, Marie-Louise van der Hoef (Neonatologie) symbolisch de eerste steen overhandigd aan de projectmanager van het bouwteam, Roland Henkes – sr. Projectmanager ULC Installatietechniek.

 

Het is mooi om weer terug te zijn in het ziekenhuis waarbij ULC van eind 2007 tot begin 2011 tijdens de nieuwbouw van het ziekenhuis alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties heeft aangelegd.

 

Beeldmateriaal: De getoonde beelden vormen een weergave van het schetsontwerp. De definitieve plannen kunnen afwijken van de getoonde beelden.