ULC Installatietechniek en MedicomZes in vakblad FMT Gezondheidszorg

ULC Installatietechniek en MedicomZes in vakblad FMT Gezondheidszorg

19-02-2024

Gedeelde én opgetelde ervaring in ziekenhuisbouw

Noordwest Ziekenhuisgroep zet grote stappen in de vernieuwing van haar hoofdlocatie in Alkmaar met de eerste fase gericht op de nieuwbouw van de acute as, met onder andere operatiekamers, intensive care en spoedeisende hulp. Het is bijzonder dat de ziekenhuisgroep ervoor heeft gekozen om de bouw en installaties apart aan te besteden. MedicomZes als bouwkundig en coördinerend aannemer en ULC Installatietechniek voor de installaties.

 

In FMT Gezondheidszorg delen Ed Lenting, projectmanager MedicomZes en Paul Hartsink, projectmanager ULC Installatietechniek hun visie op deze unieke samenwerking – integraal en gelijkwaardig.

 

“Het komt niet vaak voor dat een opdrachtgever voor de bouw van een project van deze omvang kiest voor twee aparte partijen; een bouwkundig aannemer en een installateur. Meestal wordt gekozen voor een bouwcombinatie waarin één van de twee penvoerder is en eerste aanspreekpunt voor de klant.” zegt Ed.

 

Paul voegt toe: “Op alle mogelijke onderdelen hebben we elkaar in de voorbereiding al gevonden en zijn waar nodig de juiste maatregelen genomen. Dat je als twee apart gecontracteerde partijen zo plezierig samenwerkt, is echt uniek. Onze culturen gaan goed samen en ook afzonderlijk zijn we specialisten in bouw en verbouw van ziekenhuizen.”

Lees het volledige artikel  FMT Gezondheidszorg 1 (digimagazinefmtgezondheidszorg.nl)

Met trots kijken alle betrokkenen uit naar de oplevering van dit nieuwe ziekenhuisgebouw, dat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de gezondheidszorg voor de inwoners van Alkmaar en omgeving.