Noordwest Ziekenhuisgroep

Noordwest gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwen. De vernieuwing is nodig om de inwoners van Noordwest Nederland ook in de toekomst hoogwaardige, veilige en vernieuwende zorg te kunnen bieden. Hiervoor zijn gebouwen nodig die zorgvernieuwing faciliteren, compacter, flexibeler en duurzaam zijn.

Projectdetails

35000 m²

Alkmaar

Gezondheidszorg

Elektrotechniek

Werktuigbouwkunde

Brandbeveiliging

Tijdens de 1e fase wordt de zogenaamde ‘acute as’ gerealiseerd met o.a. operatiekamers, spoedplein met SEH, intensive care en verpleegafdelingen voor complexe zorg. Daaronder komt een ondergrondse parkeergarage. De nieuwbouw heeft een omvang van ca. 35.000 m². Voorafgaand aan de start bouw is het ontwerp met alle partijen geoptimaliseerd in een verificatiefase van vier maanden.

 

In FMT Gezondheidszorg delen Ed Lenting, projectmanager MedicomZes en Paul Hartsink, projectmanager ULC Installatietechniek hun visie op deze unieke samenwerking – integraal en gelijkwaardig.

Lees het volledige artikel  FMT Gezondheidszorg 1 (digimagazinefmtgezondheidszorg.nl)

Viering hoogste punt

Op donderdag 28 maart vierde Noordwest Ziekenhuisgroep met bouwkundig & coördinerend aannemer MedicomZes en installateur ULC Installatietechniek het hoogste punt van nieuwbouw fase 1 op de hoofdlocatie in Alkmaar. Het hoogste punt is een belangrijke mijlpaal in de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Met het uitreiken van het traditionele ‘pannenbier’ en een lekkere lunch zijn de bouwplaatsmedewerkers bedankt voor hun harde werk en inzet op het project tot nu.