OLVG locatie Oost

Het OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Met hoofdlocaties in Oost en West. Op 8 juni 2020 zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor twee hybride operatiekamers op locatie OLVG Oost. ULC Installatietechniek bouwt samen met MedicomZes en Cleanroom Combination Group (CCG) aan deze hybride OK’s als uitbreiding van de huidige capaciteit en is voorzien van de nieuwste technologieën.

Projectdetails

1.500 m²

Amsterdam

Gezondheidszorg

Elektrotechniek

Werktuigbouwkunde

Beheer en onderhoud

Bij een hybride OK kunnen meerdere chirurgen gelijktijdig een patiënt opereren en kan er een veelvoud aan behandelingen plaatsvinden. De luchtbehandeling en het gebruik daarvan op een operatiekamer is uitermate belangrijk voor o.a. het voorkomen van postoperatieve wondinfecties.

 

Bouw hypermodern operatiecomplex

De eerste periode heeft ULC gebruikt om de gebieden functievrij te maken, waarna gestart werd met de bouw in oktober 2020. De hybride OK’s bevinden zich op de eerste verdieping en zijn opgebouwd binnen de bestaande atria van polipleinen P2 e P3. Hierboven is een nieuwe dakopbouw gerealiseerd met de techniekruimte. In het voorjaar van 2021 zijn de E en W installaties geplaatst in de operatiekamers, de opdekruimtes en de techniekruimte. Dit zijn o.a. de complete luchtbehandelingsinstallaties, brandmeldinstallaties, meet- en regeltechnische installaties, drinkwater en medische gassen installaties. Tevens is er een OK paneel ingebouwd waarbij de verschillende installaties eenvoudig bediend kunnen worden door een touchscreen en worden de belangrijkste parameters inzichtelijk gemaakt zoals de luchtkwaliteit, de elektrische energievoorzieningen, verlichting en de aanwezige medische gassen.

Eind 2021 zijn de hybride OK’s opgeleverd en in het eerste kwartaal 2022 in gebruik genomen. De bouw van de nieuwe operatiekamers is onderdeel van een grote vernieuwingsslag van OLVG. De locaties in Oost en West krijgen steeds meer een eigen gezicht en expertise.

 

Beheer en onderhoud

ULC Technisch beheer verzorgt tevens het onderhoud van OLVG Oost en West. Zo zijn er op OLVG West onlangs nieuwe warmtepompen geplaatst met een nieuwe koeltoren als uitbreiding van de capaciteit. Ook springen wij in op cruciale momenten. Zo hebben wij met onze samenwerkende partners, voor de piek van de Corona crisis binnen één week een triagetent geplaatst bij OLVG West om patiënten met symptomen die duiden op Covid-19 op te vangen. De tent was geheel voorzien van verwarming, riolering, water, elektra, etc.

 

In het vakblad FMT Gezondheidszorg is begin november 2020 aandacht besteed aan dit project. Senior Projectleider Joeri van Daatselaar vertelt in het artikel over de aanzienlijke energiereductie. Lees hier het volledige artikel.

Laat met trots het resultaat zien

Stelt u graag voor aan de projectmanager van dit project

Joeri van Daatselaar

j.van.daatselaar@ulc.nl