OLVG locatie Oost OK-centrum

Het OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Met hoofdlocaties in Oost en West. In mei 2024 is perceel 3B van het ‘hotfloor- project’ opgeleverd bestaande uit 6 generieke Ok’s, één baby reanimatie ruimte, SER ruimte, steriele opslag, en diverse ondersteunende ruimten.  ULC was verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties. In bouwteamverband zijn deze ruimtes gerealiseerd door EGM,Royal HaskoningDHV, ULC, Kropman, Cleanroom Combination Group (CCG) en bouwkundig aannemer Van Wijnen en voorzien van de nieuwste technologieën.

Projectdetails

1320 m²

Amsterdam

Gezondheidszorg

Elektrotechniek

Beheer en onderhoud

De zes nieuwe generieke OK’s zijn onderdeel van een grote vernieuwingsoperatie. Twee jaar geleden werden er al twee hybride OK’s in gebruik genomen. Het resultaat is een efficiënt ingerichte eerste verdieping, met centraal in lob B de zes generieke OK’s met elk een eigen opdekruimte, een babyopvangruimte, opslagvoorzieningen en kantoren. De twee hybride OK’s hangen aan weerszijden van lob B boven de polipleinen.

De zes nieuwe OK’s zijn in bouwteamverband gerealiseerd door EGM, Royal HaskoningDHV, bouwkundig aannemer Van Wijnen, CCG, Kropman en ULC. ULC was verantwoordelijk voor alle elektra, inclusief alle bekabeling naar de medische apparatuur, de data-infrastructuur met glasvezel, de inrichting van een nieuwe SER (Satellite Equipment Room), het intercomsysteem, de hypermoderne Dali-verlichting, de sturingskasten en de trafo-verdeelkasten en ook alle toegangstechniek. Tevens is op de technieklaag (2e verdieping) een flinke UPS noodstroomvoorziening geïnstalleerd. Al in de TO- en UO-fase waren de bouwende partijen betrokken voor de uitwerking van het technisch en uitvoeringsontwerp. De OK’s zelf zijn d.m.v. ‘mock-ups’ tot op stopcontactniveau uitgedacht met het bouwteam en met inbreng van de OK-medewerkers.

Het OLVG is erg tevreden met de nieuwe OK’s. Milan Cuylits, Projectmanager bij OLVG Vastgoed: “Je bouwt zoiets op basis van de laatste inzichten en de nieuwste technieken en voor de komende vijftien, twintig jaar.”

In Bouwen aan de Zorg deelt Marten Mewe, projectmanager E-installaties bij ULC Technisch Beheer de techniek achter het probleemloos opereren en de uitdagende werkzaamheden.

Lees het volledige artikel op pagina 23 van Bouwen aan de Zorg nr. 3 2024

Beheer en onderhoud

ULC Technisch beheer verzorgt tevens het onderhoud van OLVG Oost en West. Zo zijn er op OLVG West onlangs nieuwe warmtepompen geplaatst met een nieuwe koeltoren als uitbreiding van de capaciteit. Ook springen wij in op cruciale momenten. Zo hebben wij met onze samenwerkende partners, voor de piek van de Corona crisis binnen één week een triagetent geplaatst bij OLVG West om patiënten met symptomen die duiden op Covid-19 op te vangen. De tent was geheel voorzien van verwarming, riolering, water, elektra, etc.

Laat met trots het resultaat zien

Stelt u graag voor aan de projectmanager van dit project

Marten Mewe

m.mewe@ulc.nl