Universe kantorencomplex Den Haag

Transformatie kantorencomplex Universe in Den Haag van start

7-07-2021

AJRED maakt vandaag bekend te starten met de grootschalige transformatie van circa 20.000 m2 kantoorruimte aan het Maanplein en de Regulusweg in de wijk Binckhorst Den Haag. Dit voormalige, verouderde KPN-kantoor is de afgelopen maanden volledig gestript en wordt nu, vooruitlopend op het sluiten van huurovereenkomsten, getransformeerd naar UNIVERSE Offices. Afgelopen week tekende AJRED de aanneemovereenkomst met IJBouw en ULC. Oplevering staat gepland in maart 2022.

 

Gijs Albada Jelgersma, eigenaar van AJRED: “De aanhoudende krapte in hoogwaardige en duurzame kantoren op goede plekken in Den Haag samen met het UNIVERSE Offices-concept, geven ons meer dan voldoende vertrouwen om de transformatie te starten voordat we huurovereenkomsten hebben gesloten. UNIVERSE speelt heel sterk in op de nieuwe, veranderde functie van kantoren in het post-COVID-tijdperk, variërend van duurzaamheid, faciliteiten, klimaat, afwerking en de ruime, lichte en flexibel indeelbare kantoorvloeren. En als een of meerdere huurders zich aandienen kunnen we ook tijdens de verbouwing nog rekening houden met specifieke eisen en wensen.”

 

Dynamisch, groen en divers

De transformatie van Universe valt samen met een groot aantal herontwikkelingen en transformaties in de veranderende stadswijk Binckhorst direct langs de Utrechtse- en recent opgeleverde Rotterdamse- Baan en bij NS-station Voorburg. De afgelopen jaren zijn hier al diverse wooncomplexen voor uiteenlopende doelgroepen opgeleverd. De komende twee á drie jaar volgen nog veel nieuwbouwontwikkelingen en transformaties die een breed scala aan voorzieningen en faciliteiten toevoegen aan het gebied zoals retail, wonen, horeca, kinderopvang en bijvoorbeeld sport.

Het U-vormige Universe Offices wordt ontwikkeld rondom een groene binnentuin met een modern en transparant atrium in de vorm van een halvemaan (The Moon) dat de kantoorvloeren op de verdiepingen onderling verbindt.  De begane grond wordt volledig ingericht op ontmoeten en verbinden met onder andere informele ontmoetingsplekken, horeca, een vergadercentrum, flexibele werkplekken en een gezamenlijke receptie. De afwerking is van hoge kwaliteit met een gezond binnenklimaat en volgens de nieuwste duurzaamheidstandaarden (BREEAM Excellent). Ook tijdens de transformatie kan het team inspelen op specifieke wensen van toekomstige huurders.

 

IJbouw en ULC zijn verantwoordelijk voor de realisatie van Universe . Voor de technische begeleiding wordt samengewerkt met Cerius ProjectsZonneveld IngenieursDeerns en LBP SIGHTZZDP Architecten en Heyligers zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de transformatie.

 

Artist impression: Universe Office, Binckhorst in Den Haag

Beeld: V.l.n.r. Peter Scheunhage (ULC), Stijn Borremans (IJbouw), Gerrit Polman (ULC), Gijs Albada Jelgersma (AJRED) en Michael Fidder (Cerius Projects)