Amsterdam Skills Centre

ULC Installatietechniek heeft samen met bouwkundig partner MedicomZes de EMVI-aanbesteding gewonnen voor de bouw van het Amsterdam Skills Centre for Health Sciences (ASC). Het ASC is een gezamenlijk initiatief van het AMC en het VUmc en is een hypermodern, internationaal trainingscentrum voor medisch specialisten. Het centrum wordt een toonaangevende faciliteit voor de gebruikers in de medische wereld én is voor het AMC en het VUmc een voorbeeld van hun intensieve samenwerking.

Projectdetails

3.800 m²

Amsterdam

Gezondheidszorg

Maatschappelijk vastgoed

Elektrotechniek

Werktuigbouwkunde

Brandbeveiliging

Op 24 januari 2018 werd de aannemingsovereenkomst op basis van UAV-gc getekend. ULC is  verantwoordelijk voor het ontwerp van de techniek in het nieuwe Amsterdam Skills Centre.

 

Het oude keukengebouw van de medische centra is na de renovatie ingezet als hoogwaardig chirurgisch opleidingsinstituut voor internationale gebruikers. Het betreft gebouw gebonden installaties, vriescellen, alle vaste inrichtingen en de terreinvoorzieningen.

 

De meeste installaties die in een ziekenhuis aanwezig zijn zullen ook in het trainingscentrum terug te vinden zijn, inclusief complexe luchtbehandelingsinstallaties en de nodige medische gasinstallaties. De coördinatie van de levering en de installatie van de medische (trainings-)apparatuur is uitgevoerd door de bouw- en installatiepartners MedicomZes en ULC.

 

Het Amsterdam Skills Centre is gebouwd op het terrein van het AMC in Amsterdam-Zuidoost en biedt onder meer onderwijsfaciliteiten, trainingslaboratoria, 12 operatiekamers, virtual reality simulatoren, kantoorruimtes, showroom, ontvangst- en horecaruimten. De faciliteit moet tegemoet komen aan vaak wisselende opstellingen en trainingen. Muren tussen de laboratoria, het auditorium en onderwijszalen kunnen worden weggeschoven en apparatuur is eenvoudig aan te sluiten maar ook aan- en af te voeren en op te slaan. Circulariteit en flexibiliteit staan centraal in het ontwerp en gebruik van het ASC. Het totale vloeroppervlak is 3.807 m2, waarvan een deel casco is opgeleverd voor toekomstige inrichting. Onder grote belangstelling van het Amsterdam UMC (AMC en VUmc), ULC Installatietechniek, MedicomZes en overige belangstellenden werd op 28 november, tijdens een feestelijke bijeenkomst, het Amsterdam Skills Centre officieel opgeleverd. Sindsdien ondersteunen de installaties zowel nationale als internationale medisch specialisten in het genereren van nieuwe skills.

 

Met een uitgebreid artikel in vakblad FMT gezondheidszorg, vertellen Gabe Westra, projectleider ULC Installatietechniek en projectleider Ed Lenting van MedicomZes over de naderende voltooiing van het Amsterdam Skills Centre (ASC). Een complexe en prestigieuze opdracht. Klik hier voor het artikel van FMT gezondheidszorg.

Laat met trots het resultaat zien

Stelt u graag voor aan de projectmanager van dit project

Roland Henkes

r.henkes@ulc.nl