Nieuwbouw Franciscus Gasthuis & Vlietland

Voor het topklinisch ziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat ULC samen met de Berghege Heerkens bouwgroep en Unica een state-of-the-art ziekenhuisgebouw realiseren. Het nieuwe gebouw faciliteert de zorgvernieuwing van het Gasthuis en is compacter, flexibeler en duurzamer.

Projectdetails

Rotterdam

Gezondheidszorg

Elektrotechniek

Werktuigbouwkunde

Spoedplein, Operatie- & interventiecentrum en Vrouw & Kind Centrum

De nieuwbouw gaat 3 essentiële functies van het ziekenhuis huisvesten: Op de begane grond komt een Spoedplein Rotterdam Noord. Zorgprofessionals van de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost werken hier samen in één omgeving. Daarboven een operatie- en interventiecentrum, toekomstbestendig en met de nieuwste operatie- en röntgentechnieken, zodat patiënten in iedere situatie de best passende behandelingen krijgen. En een Vrouw & Kind Centrum, waar wij samenwerken met verloskundigen en kraamzorgorganisaties, passend bij onze normen en ambities voor gezinsgerichte zorg. Het centrum biedt 1-persoonskamers waar ouders/verzorgers bij hun kind op de kamer kunnen verblijven. En er zijn verloskamers voor de 1e lijn én een Ronald McDonald Huiskamer.

 

Bekijk het filmpje van a/d amstel architecten om een impressie te krijgen van de nieuwbouw voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. 

 

Duurzame keuzes

De vervangende nieuwbouw voldoet aan de nieuwste technologische innovaties en OK-technieken, is ingericht om optimaal zorg te kunnen verlenen en voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. Er is veel daglicht, er zijn efficiënte looproutes en natuurlijk kleurgebruik. Dat zorgt ervoor dat patiënten zich op hun gemak voelen en dat het een prettige werkplek is. Op het dak van de nieuwbouw komen 794 zonnepanelen en op de bestaande bouw ook nog eens 319 stuks. De energievoorziening van de vervangende nieuwbouw is volledig gasloos; we gaan gebruik maken van warmtepompen, energieopslag en energieterugwinning.

 

Klik op de onderstaande afbeelding en neem een kijkje op de bouw

Topklinisch opleidingsziekenhuis

Een topklinisch ziekenhuis zijn betekent dat Franciscus elke dag werkt aan de beste zorg voor haar patiënten. Dit doet zij met ruim 338 medisch specialisten en 4.700 medewerkers, maar ook met andere ziekenhuizen en zorgaanbieders in de regio Rotterdam. Voor patiënten betekent dit dat zij in het ziekenhuis terecht kunnen voor zowel goede basiszorg en als voor hooggespecialiseerde acute en complexe zorg.

 

Terug waar we ooit begonnen

Het Franciscus Gasthuis was het allereerste ziekenhuis waar ULC ooit begon. Dit was in 1975. Dit betekende onze start in de gezondheidszorg waar wij sindsdien veel in werken. Nu, bijna 50 jaar later is het ziekenhuis hard op weg om de beste zorg op de juiste plek te bieden aan patiënten.

Stelt u graag voor aan de projectmanager van dit project

Wim Eerland

w.eerland@ulc.nl