OLVG locatie West Labgebouw

OLVG is het stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Met hoofdlocaties in Oost en West. In oktober gaat de start van de uitvoering van een nieuw duurzaam laboratorium van start op OLVG, locatie West. Na een intensief VO en DO traject is op 24 juli 2023 de aannemingsovereenkomst getekend. ULC is verantwoordelijk voor zowel de werktuigkundige- als de elektrotechnische installaties. ULC bouwt samen met Van Wijnen Lelystad als bouwkundig aannemer.

Projectdetails

8.000 m²

Amsterdam

Gezondheidszorg

Laboratoria

Elektrotechniek

Werktuigbouwkunde

Beheer en onderhoud

De nieuwbouw van het labgebouw is onderdeel van de bouwplannen van OLVG in de komende jaren. Verouderde voorzieningen, ruimtegebrek en de behoefte om te groeien maakten dat deze wens noodzaak werd. Het gebouw bestaat uit bijna 8.000 m2 en krijgt 8 lagen. De bovenste verdieping zal gebruikt worden voor apparatuur en techniek.

Duurzame keuzes

Voor OLVG staat duurzaamheid hoog op de agenda. Bij alle bouwplannen is gekeken naar hoe duurzaam de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Het gebouw krijgt een sedumdak. Sedum is een vetplantje en zorgt voor extra isolatie en opvang van regenwater. De toiletten worden gespoeld met regenwater. Het gebouw krijgt driedubbel glas; het meest isolerende glas dat op dit moment verkrijgbaar is. Het gebouw wordt gasloos: verwarmen en koelen gebeurt met warmte-koudeopslag en warmtepompen. Het gebouw krijgt een energiemonitoringsysteem om energieverbruik te monitoren en bij te sturen.

Verwacht wordt dat het nieuwe labgebouw in juni 2025 klaar is en gereed is voor inhuizing.

Beheer en onderhoud

ULC Technisch beheer verzorgt tevens het onderhoud van OLVG, locatie Oost en West.  Een mooi voorbeeld van de ‘kracht van samenwerken’. Met het OLVG hebben wij een duurzame relatie die ruim 35 jaar teruggaat. Toen realiseerden wij nog de nieuwbouw van dit ziekenhuis. Sinds die tijd werken we zij aan zij aan het in stand houden en optimaliseren van de technische installaties. De invulling van deze dynamische samenwerking is door de jaren heen continu afgestemd op de behoeftes en doelen van het ziekenhuis. Zo draaien we ook mee in de 24/7 storingsdienst, voeren we projecten uit en ondersteunen we de technische dienst. Inmiddels mogen we de nieuwbouw van 35 jaar geleden weer renoveren.

Ook  springen wij in op cruciale momenten. Zo hebben we bij het OLVG, locatie West met onze samenwerkende partners voor de piek van de Coronacrisis binnen één week een triagetent geplaatst om patiënten met symptomen die duiden op Covid-19 op te vangen. De tent was geheel voorzien van verwarming, rioleren, water, elektra en data inclusief drie noodstroomaggregaten.

Impressie: architect Leeuwenkamp Architecten

Ondertekeningsmoment v.l.n.r. Jan Wisselo – Financieel directeur ULC Installatietechniek, Michiel Terpstra – Directeur Van Wijnen Lelystad en Cees Buren – Lid Raad van bestuur OLVG

Stelt u graag voor aan de projectmanager van dit project

Martijn Vermeij

m.vermeij@ulc.nl