Maasstad ziekenhuis

In het Maasstad ziekenhuis wordt de zorg van pasgeborene, moeder en partner anders ingericht; namelijk het gezin zoveel mogelijk bij elkaar laten blijven (Familycentered-Care). Om deze zorg te bieden worden er gezinskamers gerealiseerd. Dit vraagt naast de verbouwing op de afdeling neonatologie ook aanpassingen op de kraamafdeling  en de Magistraal.

Projectdetails

Rotterdam

Gezondheidszorg

Elektrotechniek

Werktuigbouwkunde

ULC Installatietechniek en Kuijpers hebben een VOF gevormd en samen zijn wij verantwoordelijk voor het in bouwteam ontwerpen en realiseren van alle werktuigbouwkundige, elektrotechnische en bouwkundige werkzaamheden.

Op 6 mei is de verbouwing officieel afgetrapt en heeft de teammanger van het Maasstad ziekenhuis, Marie-Louise van der Hoef (Neonatologie) symbolisch de eerste steen overhandigd aan de projectmanager van het bouwteam.

De verbouwing van de Magistraal en de kraamkamers is volgens planning begin juli 2022 opgeleverd. Aansluitend is, na de uithuizing van de afdeling door het ziekenhuis, de neonatologie volgens hetzelfde concept verbouwd. Dit betreft totaal 14 familiekamers en diverse ondersteunende ruimtes. De nieuwe Neonatologie afdeling is op 14 februari 2023 opgeleverd en in gebruik genomen.

Het is mooi om weer terug te zijn in het ziekenhuis waarbij ULC van eind 2007 tot begin 2011 tijdens de nieuwbouw van het ziekenhuis alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties heeft aangelegd.

Laat met trots het resultaat zien

Stelt u graag voor aan de projectmanager van dit project

Roland Henkes

r.henkes@ulc.nl