ULC

Brandbeveiliging

ULC Brandbeveiliging ontwerpt, installeert, beheert en onderhoudt diverse brandbeveiligingssystemen voor het signaleren, melden en bestrijden van brand. Van detectiesystemen tot en met blusinstallaties, zoals sprinkler- en watermistinstallaties. Daarbij streven we zoveel mogelijk naar het integreren van de verschillende installaties, voor een optimale veiligheid van mensen, eigendommen en gebouwen.

 

Brandbeveiligingsinstallaties vormen een onmisbaar onderdeel van het totaalpakket aan maatregelen om brand te voorkomen en de gevolgen ervan te beperken. Deze installaties kunnen bestaan uit sprinklerinstallaties, watermistinstallaties en verschillende detectiesystemen, zoals brandmeld- en ontruimingsinstallaties.

Maatwerk in brandbeveiliging

Welke brandbeveiligingsinstallaties nodig zijn in een situatie, hangt af van verschillende factoren. Zoals de grootte en indeling van het gebouw en de aanwezigheid van mensen. Wij realiseren brandbeveiligingsinstallaties in verschillende soorten gebouwen Denk aan ziekenhuizen, winkelcentra, kantoren, productieruimten en woontorens. Kortom, omgevingen waarin veiligheid met stip op één staat.

ULC kent ons ziekenhuis, onze installaties, wensen en verwachtingen door en door en handelt daarnaar. De communicatie verloopt soepel en problemen lossen we samen op.”

 – OLVG Amsterdam –

Totaalvisie

Als multidisciplinair installateur zorgen we niet alleen voor de integratie van verschillende brandbeveiligingsinstallaties. We kijken vanuit een totaalvisie naar alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Werken met één partij die alle gebouwinstallaties ontwerpt, realiseert en onderhoudt heeft absoluut meerwaarde.

 

Zo kan een goed ontworpen ventilatiesysteem rook afvoeren en voorkomen dat deze zich verspreidt naar andere ruimten. En elektrotechnische installaties als verlichtingssystemen dragen bij aan de brandveiligheid, terwijl onjuist geïnstalleerde en slecht onderhouden elektrische systemen door kortsluiting of oververhitting het risico op brand juist verhogen.

Technisch beheer en onderhoud

Het technisch beheer en onderhoud van brandbeveiligingsinstallaties is specialistisch werk. Wij hebben dan ook een gespecialiseerde afdeling die deze installaties beheert en onderhoudt volgens de geldende voorschriften. Vanzelfsprekend houden we voortdurend een vinger aan de pols van de veranderende wet- en regelgeving op dit vlak.

 

We verzorgen het wettelijk verplichte jaarlijkse onderhoud en kunnen de beheertaken van opdrachtgevers overnemen, zoals het periodiek testen van brandmeld- en sprinklerinstallaties. Tot en met de begeleiding van de keurende instantie en inspectie-instelling.

 

Wij gaan verder dan het minimaliseren van veiligheidsrisico’s en het voldoen aan wettelijke verplichtingen. We geven opdrachtgevers graag inzicht in de toekomst, met meerjarenonderhoudsprognoses en -planningen. Ook hierbij kijken we het liefst naar alle gebouwinstallaties.