Forensisch Centrum Teylingereind

Forensisch Centrum Teylingereind, gevestigd in Sasseheim, is een justitiële jeugdinrichting. ULC installatietechniek is in 2020 begonnen met de werkzaamheden voor fase 1. In verschillende fases werkt ULC aan de renovatie en nieuwbouw van verschillende gebieden en worden de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties aangepast en vernieuwd.

 

 

Projectdetails

Sassenheim

Maatschappelijk vastgoed

Elektrotechniek

Werktuigbouwkunde

Brandbeveiliging

Beheer en onderhoud

Forensisch Centrum Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Zij willen dat de tijd die een jongere bij hun doorbrengt zinvol is. Dat hij leert en dat hij groeit. Dat is geslaagd als niet alleen zij, maar ook de jongere en zijn omgeving dat zien. In Teylingereind helpen ze jongeren die door de rechter bij hun geplaatst zijn om weer mee te leren doen. Met hun ouders/verzorgers, hun omgeving en boven alles: in de maatschappij. Zij geloven dat iedereen uiteindelijk positief mee wil doen in de samenleving.

Renovatie en nieuwbouw

ULC Installatietechniek is in 2020 begonnen met de werkzaamheden voor fase 1 van het project in Forensisch Centrum Teylingereind. Deze fase omvatte de renovatie van verschillende gebieden, waaronder de nieuwe portiersloge, de bezoekzalen en aangrenzende ruimten, de werkplaatsen van de interne school en vier van de dertien woonunits. Als onderdeel van deze renovaties zijn de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties aangepast en vernieuwd. Dit omvat het aanpassen en/of vervangen van verwarmingsinstallaties, ventilatiesystemen, sanitair, brandbeveiligingssystemen, energiebesparende verlichting, data-installaties, beveiligingsinstallaties, intercominstallaties, camera-installaties en het leveren en monteren van mobiele alarmeringssystemen, personen zoekinstallaties en locatiezenders.

Duurzame keuzes

Intussen zijn er ook aanpassingen uitgevoerd aan het bestaande distributiesysteem voor de verwarmings- en koelinstallatie. We hebben alle leidingen in het terrein en de kruipruimte vervangen door Blue Pipe Aquatherm SDR 11 MF TI-buizen. Deze buizen hebben eigenschappen die zeer goed bestand zijn tegen corrosie en zorgen voor duurzamere prestaties van het distributiesysteem. Om corrosie in het bestaande systeem terug te dringen, is gekozen voor waterbehandeling van het gehele  cv- en gekoeld watersysteem. Hierdoor zal het systeem ook in de toekomst goed blijven functioneren.

Fase 2

Fase 2 van het bouwproject is momenteel aan de gang. Deze fase omvat verschillende werkzaamheden, waaronder de renovatie van 9 woonunits, de realisatie van een nieuw gebouw bestaande uit 3 bouwlagen, het gefaseerd renoveren van de oudbouw en energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van warmtepompen en het toerengeregeld maken van een luchtbehandelingskast. Tevens zijn er installaties aangebracht voor de loopbrug en zijn de installaties in de aansluitende ruimten vernieuwd.

Laat met trots het resultaat zien

Stelt u graag voor aan de projectmanager van dit project

Gerrit Polman en Jacco Kok

g.polman@ulc.nl en j.kok@ulc.nl