ULC

Installatietechniek

Installatietechniek

ULC Installatietechniek ontwerpt en realiseert technische installaties in nieuwbouw- en renovatieprojecten. We hebben een sterke focus op de zorg, waar hoge eisen worden gesteld aan de interne primaire processen, gezondheid en veiligheid. Door onze ruime ervaring weten we precies welke technische én praktische uitdagingen bij elk van deze projecten komt kijken en welke elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen daarbij passen.

 

We denken graag vanaf de start met alle betrokken partijen mee. Van daaruit vertalen we de gezamenlijke ambities naar innovatieve technische oplossingen. Dat doen we met aandacht voor efficiëntie, duurzaamheid en rendement. Daarbij kijken we naar de totale levenscyclus van alle gebouwinstallaties, van ontwerp tot en met het beheer en onderhoud. Zo spelen we een vitale rol in het creëren van gezonde en veilige leef- en werkomgevingen.

Allround, vakkundig installatiepartner

Als multidisciplinair installatiebedrijf zijn we thuis in praktisch alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Van installaties voor elektriciteitsvoorziening, verlichting en klimaatbeheersing tot data- en communicatiesystemen en (brand)beveiligingsinstallaties.

 

We zijn op de hoogte van de allerlaatste technologieën en technieken. Dat is terug te zien in onze hoogwaardige en innovatieve oplossingen, die naadloos aansluiten bij de specifieke behoeften en wensen van opdrachtgevers. Vanzelfsprekend voldoen deze ook aan de specifieke standaarden en voorschriften die gelden in de branche, zoals de strenge voorschriften in de medische sector.

Integrale aanpak

We ontwerpen en realiseren installaties vanuit een integrale aanpak, met oog voor de verschillende perspectieven en belangen van alle stakeholders. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking op, met opdrachtgevers, leveranciers, architecten, onderaannemers en andere bouwbedrijven en vakmensen.

“Prettige, betrokken mensen die goed meedenken, indien nodig over meer dan installatietechniek, om een succesvol resultaat zeker te stellen en het bouwproces soepel te laten verlopen.”

– Wageningen University & Research – 

Integraal aandacht voor energiebesparing

Aandacht voor energiebesparing en duurzaamheid integreren we in onze benadering. Door rekening te houden met de totale energiebehoefte van een gebouw en te kijken naar de beschikbaarheid van duurzame energiebronnen.

 

Door energiebesparende oplossingen toe te passen en door samenhangend te kijken naar alle technische installaties, optimaliseren we de prestaties op het gebied van energieverbruik en duurzaamheid. Met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk en kostenbesparingen tot gevolg.

Nieuwbouw en renovatie

 

Staat er een groot nieuwbouwproject op stapel? Of zijn er plannen om een bestaand pand te verbouwen of renoveren? Wij weten dat bij elk van deze grote en complexe projecten verschillende uitdagingen komen kijken.

 

We denken graag vanaf de start van een project mee. In nieuwbouw of renovatie. Zo kunnen we alle installaties optimaal integreren in het gebouwontwerp, met oog voor de totale levenscyclus van installaties.

 

Projecten in omgevingen waar het primaire proces voorrang heeft, zoals de renovatie van een ziekenhuisafdeling? Deze bijzondere uitdagingen gaan we niet uit de weg. Door onze kennis van het proces en de risico’s van de opdrachtgever, realiseren we deze projecten met zo min mogelijk overlast voor patiënten, bezoekers en personeel.